Volkoren sesambrood

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten
• 165 ml lauwwarm water
• 50 ml olijfolie
• 1 zakje gist
• Mespuntje zout
• 2 tl Italiaanse kruiden
• 300 g volkoren meel

• Sesamzaadjes

Giet het water samen met de olijfolie in een kom en meng het samen. Voeg de gist, zout en Italiaanse kruiden toe en mix dit kort samen. Voeg de bloem beetje bij beetje toe totdat het een samenhangend deeg is.
Dek het deeg af en laat dit tot een uur rijzen of totdat het in omvang is verdubbeld.

Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze tot een ronde vorm.
Vet de bakvorm in met olijfolie en plaats de bakpapier in de vorm.
Leg de bollen deeg naast elkaar in de bakvorm en strooi wat sesamzaadjes over het deeg.

Plaats de bakvorm voor een kwartier in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Verwijder na een kwartier het brood uit de vorm en leg dit op de bakplaat. Plaats het brood opnieuw voor een kwartier in de oven.

Laat het brood afkoelen en beleg naar wens.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.