Kaas bagels

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten
• 450 g volkorenmeel
• 1 zakje gist
• Mespuntje zout
• 75 ml zonnebloemolie
• 250 ml water

• Zonnebloemolie
• Lactosevrij geraspte kaas
• 1 ei
• Sesamzaadjes

Doe de bloem in een diepe kom en voeg de gist en zout erbij. Zorg ervoor dat de zout en gist niet direct in contact komen. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet gaat rijzen. Maak een gat in het midden en giet hier de zonnebloemolie en water in. Het beste is om het water beetje bij beetje toe te voegen. Kneed tot een mooi stuk deeg. Ik had aan het begin een houten lepel gebruikt. Dit maakte het voor mij makkelijker.
Dek het deeg af en laat dit tot een uur rijzen.

Smeer de werkplek in met zonnebloemolie. Verdeel het deeg in ballen en rol deze uit tot een langwerpig stuk deeg. Verdeel de geraspte kaas over het deeg en rol het in de breedte op. Maak de uiteinde van het deeg aan elkaar vast.
Wanneer je klaar bent met de bagels vullen dek je ze nog voor 15 minuten af.

Breek 1 ei in een kom en smeer dit met behulp van een kwast over de bagels. Strooi als laatst de sesamzaadjes over de bagels heen.

Zet de bagels voor 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.