Romige aardappel en spinazieschotel met kip

✔️ Gluten en lactosevrij

Ingrediënten

Aardappelpuree
• 10 aardappelen
• Kokend water
• Scheutje room
• 0,5 tl zout
• 0,5 tl zwarte peper

Kip
• 200 g kipfilet
• 1 tl kurkuma
• 1 tl knoflookpoeder
• 0,5 tl zout
• 0,5 tl zwarte peper
• 2 tl paprikapoeder
• 1 citroen
• 1 kipbouillon
• Koriander
• Scheutje olijfolie

Roomsaus
• 250 ml room
• 250 g spinazie

• 100 g geraspte kaas

Schil en was de aardappelen en plaats ze in een ruime pan. Giet het kokend water erbij en kook de aardappelen totdat ze zacht zijn.

Ondertussen dat de aardappelen koken kan je de kipfilet snijden en kruiden. Dek de kipfilet af en laat dit even staan.

Plaats de aardappelen in een diepe kom en giet een scheutje room erbij. Pureer de aardappelen en voeg de zout en peper toe. Meng alles samen en verdeel de aardappelpuree in de ovenschaal.

Verwarm de olijfolie in een pan en plaats de kipfilet erbij. Bak totdat de kipfilet gaar is en verdeel de kip in de ovenschaal.

Giet de room in dezelfde pan en meng het samen met de kip saus. Laat dit een paar minuten koken en verdeel daarna de spinazie over de saus. Dek de pan af en laat dit koken totdat de spinazie zacht is.
Giet de saus over de kip en strooi de geraspte kaas over de saus.

Plaats de ovenschaal voor 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.