1 keer stomen couscous met kip en zoete uitjes

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten kip
• Kippenpoten
• 1 tl kurkuma
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl ras el hanout
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• 0,5 gesneden ui
• 1 kip bouillon
• 50 ml olijfolie

Ingrediënten saus
• Resterende kip marinade
• Kokend water
• 2 gesneden wortels
• 0,5 gesneden pompoen
• 1 blikje kikkererwten

Ingrediënten couscous
• 500 g couscous
• 50 ml olijfolie
• Kokend water
- Zout naar smaak
• 50 g roomboter

Ingrediënten zoete uitjes
• 250 g rozijnen
• 0,5 gesneden ui
• 30 ml olijfolie
• 1 tl kaneel
• 1 tl kurkuma
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl zout
• 0,5 tl zwarte peper
• 1 tl kristalsuiker
• 5 etl van de couscous saus

Marineer de kip met de kruiden en dek het af.

Verwarm de marinade van de kip in het onderste gedeelte van de couscous pan.
Plaats na 3 tot 5 min de kippenpoten in de marinade. Dek de pan af voor 3 min en draai de kippenpoten daarna om.
Zet het vuur hoog en giet het kokend water tot de helft van de pan. Wanneer het water begint de borrelen zet je het vuur lager en dek je de pan af.

Plaats de couscous in een diepe kom en giet de olijfolie en zout erbij. Meng dit goed samen. Giet het kokend water erbij totdat de couscous net onder water is. Laat dit staan totdat het water verdwenen is.

Snijd de wortel en pompoen en plaats de wortels in de saus.
Laat dit voor ongeveer 3 tot 5 min koken. Giet hierna de pompoen erbij en na 5 min de erwten. Laat dit koken totdat de groente zacht zijn.

Giet de couscous in het bovenste gedeelte van de pan en wrijf de couscous tussen jouw handen. Zorg ervoor dat er geen grote stukken tussen zitten.
Plaats de pan boven op de onderste gedeelte van de couscous pan.
Maak in het midden twee grote gaten. Wanneer je de stoom ziet maak je de gaten dicht. Stoom de couscous voor 10 min.
Giet de couscous in een diepe kom en plaats in het midden de roomboter. Dek de roomboter af met couscous en wacht totdat deze gesmolten is. Voeg zout toe naar smaak.

Plaats de rozijnen samen met de uien, olijfolie, kruiden en 5 etl couscous saus in een kleine pan. Dek de pan af en laat dit bakken totdat de ui helemaal zacht is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.