Vis bastilla

Met dit recept hebben wij 3 bastilla’s gemaakt.

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten saus
• 2 etl olijfolie
• 5 teentjes geraspte knoflook
• 1 citroen
• Handvol koriander
• 1 peterselie
• 2 tl gember
• 2 tl kurkuma
• 1 tl zwarte peper
• 2 tl paprikapoeder

Ingrediënten vulling
• 2 kilo vismix
• 1 etl saus

• 1 kilo garnalen
• 1 etl saus

• 250 g champignons
• 1 etl saus

• 375 g pangafilet
• 1 etl saus

• 125 g vermicelli
• Kokend water
• Sojasaus
• 1 etl lactosevrij roomboter
• 150 ml zonnebloemolie
• 2 pakken filodeeg
• Koriander
• Lactosevrij geraspte kaas

Meng de olijfolie, geraspte knoflook, geperste citroen, koriander, peterselie, gember, kurkuma, zwarte peper en paprikapoeder in een kom.

Je bakt de vismix, garnalen, champignons apart en daarbij voeg je 1 etl van de saus.
De pangafilet smeer je ook in met de saus en bak je in de oven gaar.

Leg de vermicelli in een diepe kom en giet kokend water erbij totdat de vermicelli volledig onder water is. Laat dit voor een paar minuten staan.
Wanneer de pangafilet gaar is snijd je deze in stukjes en leg je dit bij de rest van de vis.
Meng de vermicelli door de saus in de bakvorm.
Meng de garnalen, pangafilet, vismix en champignons door de vermicelli heen. Giet als laatst sojasaus over de vulling.

Smelt de roomboter met zonnebloemolie in een steelpan.

Voor het maken van de bastilla begin je eerst met het invetten van de vorm.
Dit doe je met de gesmolten roomboter en zonnebloemolie. Daarna verdeel je de filodeeg over de bodem van de vorm. Zorg ervoor dat je in het midden van de vorm begint en een deel van de filodeeg over de zijkant hangt. Smeer elk vel filodeeg goed in. Wanneer de volledige vorm is bedekt smeer je de bodem opnieuw goed in.
Verdeel de vermicelli en vis mengsel over de bodem heen. Strooi de geraspte kaas en koriander over het mengsel.
Nu begin je met het mengsel bedekken met het filodeeg. Wanneer je dit hebt gedaan smeer je de bastilla weer goed in en leg je nog een vel filodeeg erop. Ook deze smeer je weer goed in.

Leg de bastilla voor 15 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.