Tajine met kip

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten
• Scheutje olijfolie
• Scheutje water
• 1 tl zout
• 1 tl knoflookpoeder
• 0,5 tl zwarte peper
• 1 tl gemalen gember
• 1.5 tl kurkuma
• 0,5 tl paprika poeder
• Koriander
• 1 ui
• Halve citroen
• 500 g kipfilet

• Aardappelen
• Paprika
• courgette
• Tomaat

• 1 etl water
• 0,5 tl gember
• 0,5 tl kurkuma
• 0,5 tl zwarte peper
• Olijven

Ik heb ervoor gekozen om dit keer alles tegelijk in de tajine te plaatsen. Dit is uiteraard niet verplicht dus je kan het ook in gedeeltes doen.

Giet de olijfolie en water in de tajine en voeg de kruiden toe. Snijd de ui in snippers en knijp de halve citroen uit. Snij de kipfilet in stukjes. Plaats de gesneden kipfilet in de tajine en meng alles samen.
Snij de groentes en verdeel dit in de tajine.
Verdeel met een theelepel het kruidenmengsel over de tajine heen.
Als laatst leg je de olijven in het midden van de tajine.

Zet de tajine voor een uur tot anderhalf uur op middelhoog vuur. Wanneer je merkt dat de saus uit de tajine stroomt zet je het vuur voor een paar minuten hoger.
Serveer met zelfgemaakt Marokkaans brood.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.