Gegrilde kip in roomsaus met groente

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten
• Kipfilet
• 2 tl paprikapoeder
• 1 tl gemalen gember
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• 2 tl knoflookpoeder
• 1 citroen
• Scheutje olijfolie
• Koriander

• Resterende kip marinade
• Scheutje olijfolie
• 1 rode paprika
• 1 groene paprika
• 1 etl meel
• 250 ml kookroom
• Handvol spinazie

• 500 g pasta
• Zout
• Peper
• Water

• Koriander

Marineer de kip met de kruiden en citroensap en laat de kip kort staan. Ondertussen dat de kruiden intrekken kan je de paprika snijden.
Bak de kip gaar onder de gril.
Wanneer de kip klaar is leg je dit even apart.

In de kom waar de kip in zat giet je een scheutje olijfolie. Meng dit samen met de resterende marinade en giet dit in de pan. Voeg hierna de paprika toe en laat dit 3 tot 5 minuten bakken. Voeg hierna de bloem toe en meng alles samen. Voeg de kookroom toe en kook dit 3 tot 5 minuten. Als laatst voeg je de spinazie toe. Dek de pan af en laat staan totdat de spinazie zacht is.

Smeer de ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Leg eerst de kip in de ovenschaal en giet hierna de roomsaus over de kip heen.
Leg de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden.
De eerste 10 minuten heb ik de ovenschaal op de bodem van de oven gezet. De laatste 10 minuten heb ik de ovenschaal omhoog geplaatst.

Ondertussen dat de kip in de oven zit kan je de pasta maken. Giet het water in een pan en voeg de zout en peper toe. Laat dit koken totdat het water begint te borrelen. Voeg hierna de pasta toe en kook dit gaar.

Serveer met een lekkere salade, een gegrilde paprikasalade bijvoorbeeld.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.