✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• 250 g gehakt
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• Scheutje olijfolie
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 210 g tomatenpuree
• 75 ml kokend water
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl kurkuma
• 0,5 tl gember
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl chilipoeder
• 0,5 courgette
• 1 rode paprika
• Koriander
Marineer het gehakt met de zout en peper en maak er ballen van. Leg dit even apart.
Verwarm de olijfolie met de ui en knoflook in de tajine.
Bak voor 5 minuten met de deksel erop. Meng de tomatenpuree, kokend water en kruiden. Giet de helft in de tajine en leg de gehaktballen erbij.
Verdeel de gesneden courgette en paprika in de tajine en giet de resterende tomatensaus erbij. Dek de tajine af tot alles bijna gaar is en strooi de koriander eroverheen. Dek de tajine weer af tot het volledig gaar is. Tip: als er teveel saus in de tajine zit zet je het vuur hoger en een lepel tussen de deksel en de tajine.
Serveer met warm Marokkaans brood.

Reactie plaatsen
Reacties
Ziet er heerlijk uit!! Heb jij een aanrader waar ik een tajin kan kopen voor gas?
Deze is bij de bazaar in Beverwijk gekocht!