✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- Scheutje olijfolie
- 200 g kippenvleugels
- 0,5 ui
- 2 pepers (optioneel)
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- Koriander
- 1 kip bouillon
- 1 l kokend water
- 1 etl sojasaus
- 500 g witte rijst
Giet de olijfolie met de gesneden ui, kruiden en koriander in de koude pan. Leg de kippenvleugels erbij en marineer met de kruiden. Leg de pepers erbij en zet de pan op het vuur Laat dit bakken voor 10 minuten. Giet 150 ml kokend water erbij en dek de pan weer voor 10 minuten af. Giet de rest van het kokend water en de sojasaus erbij. Zet het vuur hoog en dek de pan af tot het water begint te borrelen. Doe de rijst erbij en zet het vuur lager. Dek de pan voor 5 minuten af. Hierna zet je het vuur uit en laat je de rijst voor 10 tot 15 minuten afgedekt staan. Je zal zien dat het water verdampt is en de rijst super romig en zacht.
Reactie plaatsen
Reacties