✔️Lactosevrij
Ingrediënten
De kip is na het wassen gelijk ingesmeerd met zout. Daarom heb ik dit niet gebruikt om de kip te kruiden.
- Scheutje olijfolie
- 200 g kippenvleugels
- 75 ml water
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- Chilivlokken (naar smaak)
- Koriander
- 0,5 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 aardappelen
- 1 hete peper
- Mespuntje zout
Vet de ovenschaal in met olijfolie en zet dit even aan de kant. Giet in een glas het water en meng de kruiden erin. Leg de kippenvleugels in de ovenschaal en smeer ze één voor één in met de kruidenmengsel. Leg de gesneden aardappelen bij de kip en smeer deze ook in met de kruidenmengsel. Snij de ui en de knoflook fijn en strooi dit over de kip en aardappelen. Leg de hete peper erbij. Dek de ovenschaal af met een laag bakpapier en daarna een laag folie. Bak de kip en aardappelen voor 1,5 uur gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Reactie plaatsen
Reacties