✔️ Lactosevrij
Ingrediënten tofu
- 375 g tofu
- 1 etl Alpro yoghurt
- 1 etl tomatenpuree
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1,5 tl zwarte peper
- 2 tl zout
- 1 tl chilipoeder
- Scheutje olijfolie
- Koriander
- Sesamzaadjes (hoeveelheid naar wens)
Werkwijze tofu
Wikkel de tofu in keukenpapier of een theedoek en leg er iets zwaars bovenop. Dit zorgt ervoor dat alle vocht uit de tofu gaat. Laat dit voor 15 tot 20 minuten staan. Scheur de tofu in blokjes en leg deze in een kom. Marineer de tofu met de yoghurt, tomatenpuree, kruiden, olijfolie en koriander. Dek de kom af en laat dit even staan.
Er zijn 2 manieren om de tofu te bakken. Ik heb ze aan een satéprikker gedaan maar je kan ze ook los over de bakplaat verdelen. Strooi de sesamzaadjes over de tofu en bak ze in 20 minuten gaar. Check wel na 10 minuten of je ze kan omdraaien.
Ingrediënten noedels
- 248 g (wok) noedels
- Kokend water
- Scheutje olijfolie
- 1 ui
- 1 rode punt paprika
- 1 oranje punt paprika
- 0,5 courgette
- 50 ml sojasaus
- 2 etl Ketjap Manis
- 250 g tomatenpuree
- 1 tl chilivlokken
- 1,5 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zwarte peper
- 0,5 tl gemberpoeder
- 150 ml kokend water
- Sesamzaadjes (hoeveelheid naar wens)
Werkwijze noedels
Leg de noedels in een diepe kom en giet het kokend water eroverheen. Laat dit staan tot de noedels zacht is en giet het water eruit.
Verwarm in een (wok)pan de olijfolie en doe de ui erbij. Doe na 3 minuten de gesneden groentes erbij en bak dit voor 5 minuten. Giet de sojasaus, Ketjap Manis, tomatenpuree, kruiden en kokend water erbij. Laat dit voor 15 minuten op laag vuur koken. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout toe. Meng de noedels door de saus en strooi de sesamzaadjes eroverheen.
Giet de noedels over in een ovenschaal en verdeel de tofu over de noedels.

Reactie plaatsen
Reacties