✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 0,5 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- Koriander
- Scheutje olijfolie
- 3 aardappelen
- 2 rode paprika's
- 1 oranje paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 300 ml tomatensaus
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl chilivlokken
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl gemberpoeder
- Zout naar smaak
- 0,5 tl kurkuma
- 30 ml kokend water
- Koriander
- 250 g kastanjechampignons
- Scheutje olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 0,5 ui
- 100 ml tomatensaus
- 50 ml kookroom
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- Parmezaanse kaas
- Koriander
Maal en marineer de kipfilet met de kruiden, olijfolie en koriander. Laat dit het liefst een nachtje marineren. Vorm de kipfilet tot kleine ballen en druk deze plat. Leg ze even aan de kant.
Je hoeft de ovenschaal niet in te vetten.
Snij de groente in plakken. Werk in de onderstaande volgorde.
Courgette -> kipfilet -> aardappel -> paprika
Herhaal deze stappen totdat de ovenschaal vol is. Vul de gaten en de zijkant op met de overgebleven kip en groente.
Meng in een glas de tomatensaus met kokend water en de kruiden. Giet dit over de groentes heen en strooi als laatst de koriander over de tomatensaus. Dek de ovenschaal af met een laag bakpapier en daarop folie. Leg de ovenschaal voor 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal hierna de folie eraf en laat de schaal nog 10 tot 20 minuten in de oven.
Was en snij de champignons. Giet de olijfolie in een grote pan en doe de gesneden ui en geperste knoflook erbij. bak dit voor 2 minuten en doe dan de gesneden champignons erbij. Bak dit voor 3 minuten en giet de tomatensaus, room en kruiden erbij. Roer rustig door de saus en laat dit voor 10 tot 15 minuten op laag vuur koken. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi de koriander over de saus. Roer weer rustig en laat dit nog voor 5 tot 10 minuten koken.
Reactie plaatsen
Reacties