Marokkaanse kip uit de oven

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 500 g uien
  • Scheutje olijfolie
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 l kokend water
  • 1 kip
  • 0,5 tl gember
  • 2 tl kurkuma
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • Koriander
  • 1 etl citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 ml water
  • Olijven

Bak de olie en gesneden ui voor 10 minuten op hoog vuur. Giet het kokend water erbij en laat dit weer voor 10 minuten staan.

Meng in een kom de kruiden en smeer de kip hiermee in. Bind de poten van de kip aan elkaar met een dun touw. Dit zorgt ervoor dat de kip niet uit elkaar valt als je deze uit de pan wil halen. Leg de kip met de rug naar boven in de pan en dek de pan voor een half uur af. Je kan de olijven gelijk erbij doen of aan het eind. 
Haal de kip uit de pan en plaats deze omgedraaid op een bakplaat. Leg de kip voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Je laat de saus in de pan ondertussen nog op het vuur totdat dit lekker dik is.

Knip het touw bij de kip los. 
Tip: serveer de kip met frietjes en gebakken amandelen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.