✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 30 ml olijfolie
- 1 kilo lamsvlees
- 0,5 etl zwarte peper
- 0,5 etl zout
- 0,5 etl kurkuma
- 0,5 etl gemberpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 ui
- 1,5 liter kokend water
- 150 g kikkererwten
- 250 g wortels
- 250 g koolraap
- 300 g pompoen
- 150 g vijgen
- 150 g aubergine
- 3 rode pepers (optioneel)
- 1 geraspte tomaat
- 1000 g Dari volkoren couscous
- 200 ml koud water
- 1 etl zout
- 50 g roomboter
Snij de groentes in grove stukken en de vijgen door de helft.
Giet de olijfolie in de pan en leg het vlees met kruiden erbij. Verdeel de gesneden ui erboven en roer goed. Dek de pan voor 10 minuten af. Giet het kokend water, de kikkererwten en wortels erbij. Dek de pan voor 5 minuten af.
Verdeel ondertussen de couscous over een bord. Giet een klein gedeelte van het water erbij en roer goed. Verdeel de couscous over de bovenste gedeelte van de pan. Voordat je begint met stomen doe je eerst de gesneden koolraap bij de saus. Zet nu de couscous op de pan en laat dit voor 3 kwartier stomen. Haal de bovenste gedeelte met de couscous erin eraf en doe de gesneden aubergine, pompoen, vijgen en rode pepers bij de saus. Rasp de tomaten en giet dit ook bij de saus. Je kan hierna nog zout naar smaak toevoegen.
De couscous giet je over op een grote bord. Leg de roomboter in het midden en verdeel de couscous eroverheen. Zo smelt de roomboter sneller. Doe de zout erbij en meng alles goed door elkaar. Giet het water beetje bij beetje erbij en roer goed. Zorg ervoor dat je geen klonten hebt. Verdeel de couscous weer in de pan en laat dit voor de tweede keer voor 15 minuten stomen. Haal de couscous van de pan af en dek de saus af. Dit laat je nog voor 15 minuten koken.
Verdeel als eerst de couscous over een bord en giet daarna de saus eroverheen. Verdeel de groentes en vlees erbij.
Reactie plaatsen
Reacties