✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 11 aardappelen
- 1,5 l kokend water
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 300 ml kookroom
- Handvol geraspte kaas
- 200 g kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl cajun kruiden
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl gemberpoeder
- Handvol koriander
- Scheutje olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 350 g tomatensaus
- 30 ml kokend water
- Kruiden naar smaak
- Sambal naar smaak
- Koriander
Schil de aardappelen en leg deze in een grote pan. Giet het kokend water erbij en kook de aardappelen tot ze zacht zijn. Plet de aardappelen en giet de kookroom, kruiden en gerapte kaas erbij. Blijf de aardappelen pletten tot je geen stukjes meer hebt. Aan het eind heb ik een spatel gebruikt om alles bij elkaar te vegen.
Snij de kipfilet in reepjes en doe de kruiden en olijfolie erbij. Meng goed en bak de kip gaar in een pan met olijfolie. Doe de gesneden ui en paprika, tomatensaus, kokend water, kruiden en sambal. Meng alles goed en laat dit voor 15 minuten op laag vuur koken. Strooi aan het eind de koriander over de saus. Verdeel eerst de aardappelpuree over een bord en giet daarna de saus met kip en paprika eroverheen.

Reactie plaatsen
Reacties