Parel couscous met gehakt

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 250 g gehakt
  • 1 tl gember
  • 1 tl zout
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Scheutje olijfolie

 

  • Scheutje olijfolie
  • 0,5 ui
  • 1 rode paprika
  • 150 g doperwten
  • 1 tl zout
  • 1 groente bouillon
  • 250 g tomatensaus
  • 70 g  tomatenpuree
  • 50 ml lauwwarm water

 

  • 300 g parel couscous
  • 1 l kokend water
  • 1 etl boter of margarine
  • 2 tl zout

Marineer het gehakt met de kruiden en olijfolie. Zet dit even aan de kant.

Bak de gesneden ui en olijfolie voor 5 minuten in een afgedekte pan. Doe de doperwten en gesneden paprika erbij en bak dit voor 10 tot 15 minuten. Doe het gehakt erbij en meng het goed door elkaar. Dek de pan voor 5 minuten af en leg dan de bouillon in de pan en doe de zout erbij. Dek de pan af totdat de bouillon gesmolten is. Meng in een aparte kom de tomatensaus, tomatenpuree en water. Giet dit bij het gehakt en meng alles goed door elkaar. Laat dit voor 10 minuten op laag vuur koken. Proef of er eventueel nog wat zout bij kan. 

Giet in een grote pan kokend water en doe de boter, zout en parel couscous erbij. Dek de pan af totdat de parel couscous gaar is. Roer af en toe door de parel couscous om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Giet de saus bij de parel couscous en meng alles goed door elkaar. Laat dit even staan zodat de saus kan intrekken. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.