✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 500 g zalm
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 1 teentje knoflook
- Scheutje olijfolie
- Citroensap - hoeveelheid naar wens
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Scheutje olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1000 ml kookroom - 4 pakjes van 250 ml
- 2 tl zout
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 2 etl rode pesto
- 200 g spinazie
- Geraspte kaas - hoeveelheid naar wens
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- 750 g Penne
- 1,5 l kokend water
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl Italiaanse kruiden.
Snij de zalm in blokjes en marineer ze met de kruiden, citroensap, olijfolie en koriander. Bak de zalm gaar in een pan met olijfolie. Ik heb een wok pan gebruikt. Haal de zalm uit de pan en zet dit even aan de kant.
Ik heb ervoor gekozen om de pan om te spoelen. Je kan ook de saus van de zalm erin laten. Giet alleen de olijfolie in de pan als je deze hebt omgespoeld. Pers de knoflook en bak dit voor 3 tot 5 minuten. Giet de kookroom, kruiden, sambal en rode pesto erbij en bak dit voor 5 tot 10 minuten op laag vuur. Proef de saus en voeg eventueel nog wat kruiden toe. Leg de spinazie in de pan en dek deze af totdat de spinazie zacht is.
Je kan ondertussen de pasta koken. Giet het kokend water in een pan met de kruiden en de pasta. Kook de pasta gaar. Roer af en toe met een vork door de pan om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.
Wanneer de spinazie zacht is doe je de zalm erbij en roer je alles goed door elkaar. Doe de pasta beetje bij beetje erbij en meng de pasta goed door de saus.
Giet de pasta over in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas en koriander eroverheen. Zet de schaal voor 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Hou het wel in de gaten want elke over werkt anders.
Reactie plaatsen
Reacties