✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 250 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 etl sambal
- Scheutje olijfolie
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- 500 ml kookroom
- 1 etl rode pesto
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 200 g spinazie
- Scheutje olijfolie
- 300 g rijst
- 600 ml kokend water
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- 1 kip bouillon
Snij de kipfilet in reepjes en marineer met de kruiden, sambal, olijfolie en koriander. Dek de kipfilet af en laat dit voor 30 minuten marineren.
Giet de olijfolie in een pan en bak de kip reepjes gaar. Haal de kip reepjes uit de pan en zet ze even aan de kant. Giet de kookroom, rode pesto en kruiden erbij. Roer rustig door de saus en laat dit voor 5 minuten op laag vuur koken. Doe de spinazie erbij en dek de pan af totdat de spinazie zacht is. Doe de kip bij de saus en laat dit voor 5 tot 10 minuten op laag vuur koken.
Giet de olijfolie in de pan en doe de rijst erbij. Roer voor een paar seconde en giet dan het kokend water en de kruiden erbij. Breek de bouillon en roer dit door de rijst. Dek de pan af totdat de rijst gaar is. Roer af en toe wel met een lepel door de pan. Wanneer de rijst gaar is heb ik een vork gebruikt om te roeren. Dit voorkomt dat de rijst veranderd in pap.
Reactie plaatsen
Reacties