Tajine met kippenpoten en sperziebonen

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl gember
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • Scheutje olijfolie
  • 0,5 citroen - sap
  • Koriander - hoeveelheid naar wens
  • 500 g kippenpoten
  • Mespuntje bakpoeder

 

  • 400 g sperziebonen
  • 500 ml warm water
  • 1 tl komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 350 g aardappelen
  • Koriander - hoeveelheid naar wens
  • 1 kip bouillon
  • Groene olijven - hoeveelheid naar wens
  • 0,5 tomaat 
  • 1 groene peper - optioneel 

 

Snij de uien in reepjes en marineer met de kruiden, citroensap, koriander en olijfolie. Marineer vervolgens de kippenpoten in het ui mengsel. Verdeel de kippenpoten over de bodem van de tajine en verdeel de ui eroverheen. Dek de tajine af en laat dit voor 15 minuten op middelhoog vuur koken. Strooi de bakpoeder over de uien. Dit voorkomt dat de uien sneller gaar zijn dan de kip. Probeer met een lepel de kippenpoten te bewegen over de bodem. Dit voorkomt dat ze blijven plakken. Dek de tajine voor 10 minuten af. 

Kook ondertussen de sperziebonen voor 10 minuten in een pan met water. Dit zorgt ervoor dat de sperziebonen niet lang in de tajine hoeven. Giet het water af en marineer de sperziebonen met de komijn en knoflookpoeder. Verdeel ze in de tajine en dek de tajine voor 10 minuten af.

Snij de aardappelen in stukken en marineer met koriander en kip bouillon. Verdeel de aardappelen in de tajine en leg de gesneden tomaat erbij. Strooi als laatst de olijven in de tajine en leg de peper erbij. Dek de tajine voor een uur af. Mocht de saus gaan borrelen kan je de onderkant van een lepel tussen de deksel doen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.