✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 0,5 tl paprikapoeder
- 2 knoflook teentjes
- 0,5 tl kurkuma
- 1 tl knoflookpoeder
- Sambal naar smaak
- Scheutje olijfolie
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- 500 g tomatensaus
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- Sambal naar smaak
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl honing
- 200 ml kokend water
- 300 g rijst
- 300 ml kokend water
- 1 rode punt paprika
- Koriander - hoeveelheid naar wens
Snij de kipfilet en marineer met de kruiden, sambal en olijfolie. Bak de kipfilet gaar in een pan met olijfolie. Haal de kip eruit en zet dit even apart.
Giet de tomatensaus in de pan en doe de kruiden, honing en kokend water erbij. Laat dit voor 5 minuten op laag vuur koken. Doe de rijst ongekookt erbij en giet het kokend water erbij. Laat dit voor 5 minuten op laag vuur koken en doe dan de gesneden paprika erbij. Zet het vuur iets hoger en dek de pan af totdat de rijst gaar is. Proef de rijst en doe er eventueel nog wat kruiden bij. Meng als laatst de kip door de saus en doe de koriander erbij.
Reactie plaatsen
Reacties