✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 500 ml kokend water
- 300 g schapenvlees
- Scheutje olijfolie
- 0,5 tl koriander pitjes
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl zout
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl gember
- 1,5 tl zwarte peper
- 0,5 ui
- 1 bouillon
- 0,5 tomaat
- 600 ml kokend water
- 500 g aardappelen
- Olijven - hoeveelheid naar wens
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Rode en groene peper - optioneel
- Schijfje limoen
- 0,5 tl zout
Kook de sperziebonen voor 10 minuten in een pan met water. Zet dit even aan de kant.
Gebruik voor dit gerecht een snelkookpan.
Doe het vlees samen met de olijfolie in de pan en bak voor 5 minuten. Draai de deksel nog niet strak. Doe de kruiden en ui er erbij en dek de pan voor 5 minuten af. Doe de sperziebonen erbij en laat dit voor 5 minuten bakken. Breek de bouillon in de pan en doe de tomaten, kokend water en aardappelen erbij. Roer en druk de aardappelen naar beneden. Doe de olijven, koriander, pepers en limoen erbij. Strooi als laatst de zout er overheen. Draai de deksel van de pan strak en laat dit voor 20 tot 30 minuten op middelhoog vuur staan. Proef de saus en doe er eventueel nog wat zout bij. Mocht de saus uiteindelijk niet dik genoeg zijn, kan je het vuur hoog zetten en de deksel los draaien.
Reactie plaatsen
Reacties