✔️Lactosevrij
Ingrediënten kip
- 250 g kipfilet
- 1,5 tl zout
- 1,5 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl gemberpoeder
- 1,5 tl knoflookpoeder
- 1 tl garam masala
- 2 etl griekse yoghurt
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- Scheutje olijfolie
- Citroen - hoeveelheid naar wens
Ingrediënten saus
- 50 g roomboter
- 0,5 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 g tomatensaus
- 70 g tomatenpuree
- 400 ml kookroom
- 1,5 tl zout
- 1,5 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl garam masala
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl kaneel
- Sambal - hoeveelheid naar wens
Snij de kipfilet in blokjes en marineer met de kruiden, sambal, yoghurt, olijfolie en citroen. Dek de kom af en laat dit even intrekken. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kip gaar. Haal de kip uit de pan en zet dit even aan de kant.
Smelt de boter in de pan en doe de gesneden ui en knoflook erbij. Bak voor 5 minuten. Giet de tomatensaus, tomatenpuree, kookroom, sambal en kruiden erbij. Roer rustig door de pan en dek het daarna voor 10 tot 15 minuten af. Laat de saus op laag vuur pruttelen. Proef de saus en doe er eventueel nog wat kruiden bij. Roer de kip door de saus en laat dit voor 5 tot 10 minuten bakken.
Serveer de butter chicken met naan brood of rijst. Garneer de butter chicken bij het serveren met koriander.
Reactie plaatsen
Reacties