✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 650 g tomaten - 4 tomaten
- Scheutje zonnebloemolie
- 250 g kipfilet
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl cajun kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Scheutje olijfolie
- Scheutje olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 200 ml (soja) kookroom
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 140 g tomatenpuree
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- 3 etl rode pesto
- Koriander - hoeveelheid naar wens
- Parmezaanse kaas - hoeveelheid naar wens en van nature lactosevrij
- 500 g linguine
- 1 l kokend water
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl Italiaanse kruiden
Snij de tomaten door de helft en leg ze in een ovenschaal. Giet de zonnebloemolie eroverheen en bak ze voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de tomaten afkoelen in een zak zodat je de buitenste laag makkelijk eraf krijgt.
Snij de kipfilet in blokjes en marineer met de kruiden, olijfolie, koriander en sambal. Ik heb geen zout bij de kip gedaan. De reden is dat de Cajun kruiden al zout bevatten en de kip is gewassen met zout en citroen. Laat dit even intrekken en bak de kip daarna gaar in een pan met olijfolie. Zet de kip even aan de kant.
Bak voor 5 minuten de gesneden ui met de knoflook in dezelfde pan. Doe de tomaten erbij en druk deze plat met een lepel. Laat dit voor 5 minuten bakken en blend het daarna tot een gladde saus. Je kan hiervoor een staafmixer of blender gebruiken.
Giet de kookroom, kruiden, tomatenpuree, sambal en rode pesto in de saus. Roer alles goed door elkaar en laat dit voor 10 minuten op laag vuur bakken. Tip voor een lekkere en dikke saus: kook de saus altijd op laag vuur. Kook ondertussen de pasta in een pan met kokend water en de kruiden.
Wanneer de pasta bijna gaar is giet je 2 opscheplepels van het water bij de saus. Rasp de Parmezaanse kaas boven de saus en doe de koriander erbij. Als laatst meng je de linguine en kip door de saus.
Serveer de pasta met Parmezaanse kaas.
Reactie plaatsen
Reacties