Pasta met zoete aardappel saus

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode punt paprika
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 350 ml room - soya

 

  • 200 g kipfilet
  • 2 etl kokos yoghurt
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • Sambal - hoeveelheid naar wens
  • Scheutje olijfolie 

 

  • 500 ml kokend water
  • 1 etl rode pesto
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden 
  • Sambal - hoeveelheid naar wens 
  • 50 g babyspinazie 
  • 200 g pasta
  • 500 ml kokend water
  • Parmezaanse kaas - hoeveelheid naar wens 

Schil en snij de zoete aardappel door de helft. Leg dit samen met de gesneden paprika in een ovenschaal. Giet de zonnebloemolie erbij en bak het voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Plaats het over in een blender en giet de room erbij. Mix tot het een gladde saus is geworden. 

Marineer de kipfilet met de yoghurt, kruiden en olijfolie. Bak de kip gaar in een pan. Haal de kip uit de pan en zet dit even aan de kant.

Giet de zoete aardappelsaus in de pan met het kokend water. Roer rustig met het vuur laag. Doe de rode pesto en de kruiden erbij en roer weer rustig door de saus. Dek de pan af en laat dit voor 10 minuten bakken. Proef de saus en doe er eventueel nog wat kruiden bij. Doe de spinazie erbij en dek de pan voor 2 minuten af. Doe de pasta erbij en giet het kokend water erbij totdat de pasta volledig onder water is. Voor mij was 500 ml genoeg. Dek de pan af totdat de pasta gaar is. Rasp de Parmezaanse kaas boven de saus. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.