✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 1 tl zout
- 1.5 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- Citroen rasp
- Citroen sap - 0,5 citroen
- Scheutje olijfolie
- 400 g rijst
- 500 ml kokend water
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- Sambal - hoeveelheid naar wens
- Koriander
Snij de kipfilet in stukjes en doe de kruiden erbij. Rasp de citroen en knijp de helft van de citroen uit. Giet als laatst de olijfolie erbij en meng alles goed door elkaar. Bak de kip gaar in een pan met olijfolie. Wanneer de kip gaar is kan je nog wat citroen uit knijpen boven de pan. Dit zorgt ervoor dat de citroensmaak sterker wordt. Haal de kip uit de pan en zet dit even aan de kant.
Doe de rijst in dezelfde pan. Giet het kokend water erbij totdat de rijst volledig onder water is. Roer de kruiden er doorheen en dek de pan af totdat de rijst gaar is.
Doe de rijst in een kleine kom en druk dit goed aan. Leg een bord boven op de kom en draai het zo om dat de rijst op het bord komt. Leg de kip op de rijst en garneer met koriander.
Reactie plaatsen
Reacties