✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- Scheutje olijfolie
- 1 rode punt paprika
- 375 g tofu
- 300 ml (amandel)melk - melksoort naar wens
- 1 etl rode pesto
- 1 tl zout
- 0,5 tl Cajun kruiden
- 1 tl zwarte peper
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl sambal - hoeveelheid naar wens
- 1 tl kurkuma
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 150 ml kokend water
- 100 g baby spinazie
- 400 g Bertolli pasta Mezze - pasta soort naar wens
- 700 ml kokend water
- Geraspte kaas - hoeveelheid naar wens
Snij de paprika in stukjes en bak het voor 5 minuten in een pan met olijfolie.
Breek de tofu in stukken en doe dit met de amandelmelk in de mixer. Mix tot een gladde saus. Mocht de saus niet glad zijn kan je nog wat melk toevoegen. Giet de tofu saus met de kruiden, sambal en kokend water in de pan. Zet het vuur laag en roer rustig door de saus. Dek de pan voor 10 minuten af. Proef de saus en doe er eventueel nog kruiden bij. Doe de spinazie erbij en dek de pan af totdat de spinazie zacht is. Doe de pasta erbij en giet het kokend water eroverheen totdat de pasta volledig onder water is. Dek de pan af totdat de pasta gaar is. Strooi als laatst de geraspte kaas over de pasta.

Reactie plaatsen
Reacties