Zoete aardappel tajine met kip

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl gemberpoeder 
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Koriander - hoeveelheid naar wens
  • Sambal - hoeveelheid naar wens
  • Scheutje olijfolie

 

  • 200 g snoeptomaten
  • 500 g zoete aardappel

 

  • 50 ml warm water
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 0,5 tl kurkuma
  • 0,5 tl gemberpoeder

 

  • Koriander - hoeveelheid naar wens

Snij de kipfilet in blokjes en marineer met de kruiden, sambal, olijfolie en koriander. Verhit de olijfolie in de tajine en bak de kipfilet voor 10 minuten. Doe de tomaten erbij en dek de tajine af totdat de tomaten zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Je kan de tomaten nu plat drukken. Roer alles even goed door elkaar.

Schil en snij de zoete aardappel in stukjes en verdeel dit over de tajine. Meng het water in een beker met de kruiden. Giet dit over de zoete aardappel. 

Zet het vuur middelhoog en dek de tajine af totdat de zoete aardappel zacht is. Dit kan een uur duren maar check het tussendoor wel. Mocht de saus te veel gaan borrelen kan je het uiteinde van een lepel tussen de deksel en de tajine stoppen. 

Wanneer de zoete aardappel bijna gaar is kan je de saus proeven en eventueel kruiden toevoegen. Strooi als laatst de koriander over de tajine en dek het af totdat alles helemaal gaar is. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.