✔️ gluten en lactosevrij
Ingrediënten
• 2 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• 150 ml amandelmelk
• 150 ml zonnebloemolie
• 1 etl honing
• 120 g havermeel
• 1 zakje bakpoeder
• Mespuntje zout
• 1 tl anijspoeder
• 1 tl venkelpoeder
• 1 tl kaneel
• Amandelyoghurt
• Diepvries rood fruit
• Amlou (Marokkaanse amandelpasta)
Breek de eieren en mix samen met de vanillesuiker. Giet de amandelmelk en zonnebloemolie erbij en mix voor een minuut. Voeg de honing toe en mix weer samen.
Zeef de havermeel, bakpoeder, zout, anijs, venkel en kaneel boven de kom. Mix tot een gladde massa.
Gebruik een pan met een anti-aanbaklaag. Het is niet nodig om de pan in te vetten. Bak de pancakes aan beide kanten gaar.
Voor het garneren van de pancakes volg je de onderstaande stappen.
Pancake -> amandelyoghurt -> pancake -> amandelyoghurt -> pancake -> amandelyoghurt -> rood fruit -> amlou.
Tip: giet na de zonnebloemolie ook een scheutje oranjebloesemwater bij het mengsel. Voor een extra lekkere smaak .
Reactie plaatsen
Reacties