✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 2 eieren
- 8 g vanillesuiker
- 2 etl kristalsuiker
- 150 ml amandelmelk
- 150 ml zonnebloemolie
- 100 ml vanille yoghurt
- Scheutje oranjebloesemwater
- Mespuntje sinaasappelrasp
- 50 ml geperste sinaasappel
- 250 g meel
- 16 g bakpoeder
- 1 tl kaneel
- Honing
- Sinaasappelschijfje
- Geraspte kokos
Mix de eieren met vanillesuiker en kristalsuiker. Giet de amandelmelk, zonnebloemolie, yoghurt, oranjebloesemwater, sinaasappelrasp en geperste sinaasappel erbij. Mix voor 30 seconden tot een minuut. Zeef de meel beetje bij beetje. De bakpoeder en kaneel kan helemaal gezeefd worden. Mix tot het beslag glad is. Na 30 seconden ben ik overgegaan naar een spatel om het beslag luchtig te houden.
Gebruik een pan met een anti-aanbaklaag. Ik heb de pan hierdoor niet ingevet. Als je deze niet hebt kan je een normale pan gebruiken en invetten. Schep het beslag in het midden van de pan en bak de pancakes aan beide kanten gaar. Herhaal deze stappen totdat het beslag op is.
Garneer de pancakes met honing en een schijfje sinaasappel. Het schijfje heb ik dun gesneden. Daarna heb ik een snee gemaakt vanaf het midden naar de rand. Je kan het schijfje makkelijk half draaien zoals op de foto. Strooi als laatst wat geraspte kokos op de pancakes.
Reactie plaatsen
Reacties