✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
- 2 perziken
- 1 tl pure honing
- Scheutje lauwwarm water
- 2 eieren
- 8 g vanillesuiker
- 2 etl bruine suiker
- 150 ml amandelmelk
- 150 ml zonnebloemolie
- 250 g meel
- 16 g bakpoeder
- Pure honing
- Halve perzik
Schil en snij de perziken en leg ze in een steelpan. Giet de honing en water erbij en bak de perzik voor 3 minuten op middelhoog vuur. Blijf ondertussen wel roeren. Maal de perzik met een staafmixer of in een blender en laat het daarna volledig afkoelen.
Breek de eieren in een kom mix dit met de vanillesuiker en bruine suiker. Giet de amandelmelk en zonnebloemolie erbij. Haal het perzik mengsel door een zeef en doe dit ook in de kom. Mix voor 1 minuut. Zeef de meel beetje bij beetje en doe dit bij het mengsel. De bakpoeder kan je in één keer boven het mengsel zeven. Mix voor 30 seconden en ga daarna over naar een spatel. Dit zorgt ervoor dat het beslag luchtig blijft.
Gebruik een pan met een anti-aanbak laag. Je kan ook een normale pannenkoekenpan gebruiken maar deze dien je dan wel in te vetten. Giet het beslag in de pan en bak de pancakes aan beide kanten gaar. herhaal deze stappen totdat het beslag op is.
Garneer de pancakes met honing en een halve perzik.
Op de voorpagina vind je een foto van de honing die ik heb gebruikt.
Reactie plaatsen
Reacties