Dadel en havermout pancakes

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 50 g havermout
  • 3 dadels
  • 10 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 85 ml vanilleyoghurt 
  • Scheutje oranjebloesemwater
  • 0,5 tl honing
  • 150 g meel
  • 16 g bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Topping

  • Yoghurt 
  • Amlou - Marokkaanse amandelpasta
  • Geraspte kokos

Maal de havermout in een blender en zet dit even aan de kant.

Haal de pit uit de dadels en blend ze met de melk in een blender of met een staafmixer. Het hoeft niet glad te zijn. 

Breek de eieren in een kom en mix dit voor een paar seconden. Giet de amandelmelk, zonnebloemolie, vanilleyoghurt, oranjebloesemwater, het dadelmengsel en de honing erbij. Mix voor 30 seconden tot een minuut. Doe de kaneel met de havermout erbij. Zeef de bakpoeder erboven en de meel beetje bij beetje. Mix voor een paar seconden en ga daarna over naar een spatel. Dit houdt het beslag luchtig. 

Gebruik een pan met een anti-aanbaklaag zodat je de pan niet hoeft in te vetten. Als je deze niet hebt kan je een normale pan gebruiken en deze invetten. 
Bak de pancakes gaar en dek ze daarna gelijk af. Dit houdt ze lekker warm en zacht.

Garneer de pancakes met de yoghurt, amlou en geraspte kokos.

Kijk onder het tabblad ontbijt/lunch voor het recept van de amlou. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.