✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
• 200 g kipfilet
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• Koriander
• 1 citroen
• Scheutje olijfolie
• 1 kipbouillon
• 300 ml kokend water
• Scheutje olijfolie
• 0,5 ui
• 175 g risotto rijst
• Kokend water
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• Geraspte kaas
• Scheutje olijfolie
• Paar druppels citroen
• Kip saus uit de pan
• 250 ml kookroom
• Geraspte kaas
Marineer de kip met de kruiden en dek dit voor een uur af.
Doe de kipbouillon in een pan met kokend water op het vuur. Roer met een garde tot alle stukjes zijn verdwenen.
Snijd de ui in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en doe de ui erbij. Bak voor 3 minuten. Doe de rijst erbij en giet het kokend water erbij totdat de rijst volledig onder water is. Dek de pan af totdat het water verdwenen is.
Giet met een lepel de kipbouillon beetje bij beetje erbij. Ik deed 2 lepels per keer en dan dekte ik de pan af totdat het verdwenen is.
Doe dit tot de kipbouillon op is.
Als laatst doe je kruiden en geraspte kaas erbij en dek je de pan weer kort af.
Verwarm de olijfolie in een pan en doe een paar druppels geperste citroen erbij. Bak de kip gaar.
Schep de saus van de kip over in een andere pan en giet de kookroom erbij. Roer alles samen en doe daarna de geraspte kaas erbij. Roer met een garde tot de kaas gesmolten is.
Giet een lepel van de room op een bord. Doe de rijst in een kleine kom en leg deze op de kop op de room. Als laatst verdeel je de kip op de rijst.
Reactie plaatsen
Reacties