Chicken crust mini pizza's

✔️ Lactosevrij

Ingrediënten
• 250 g kipfilet
• 2 eieren
• 0,5 theeglas panko broodkruimels
• 1 tl Italiaanse kruiden
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl paprikapoeder
• Geraspte kaas

• 100 g champignons
• 0,5 groene paprika
• 0,5 rode ui
• Geraspte kaas

• 1 blikje tomatenpuree
• 1 tl Italiaanse kruiden
• 1 tl knoflookpoeder
• Koriander
• 40 ml olijfolie
• Scheutje water

Snij de kipfilet in blokjes en maak deze fijn. Ik heb dit 5 tot 10 seconden in een blender gedaan.
Doe de gemalen kipfilet in een diepe kom en breek de eieren erboven. Doe panko broodkruimels, Italiaanse kruiden, zout, zwarte peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en geraspte kaas erbij. Meng alles samen.
Verdeel het mengsel in ballen en druk ze plat met een rond voorwerp. Ik heb hiervoor een mini kom gebruikt.
Leg de pizza’s voor 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Snij ondertussen de paprika en champignons en bak deze apart gaar in een pan.
Snij ook de uien in reepjes.

Doe de tomatenpuree samen met de kruiden, olijfolie en water in een blender. Mix alles samen.

Verdeel de tomatensaus, paprika, champignons en uien over de pizza’s.
Strooi de kaas over de pizza’s en zet ze opnieuw in de oven voor 10 tot 15 minuten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.