✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
• 100 g bulgur
• 1 tl zout
• Kokend water
• 0,5 rode paprika
• 0,5 komkommer
• 1 tomaat
• Handvol olijven
• 1 blikje mais
• Sesamzaadjes
• Gemalen amandelen
• 1 citroen
• Scheutje olijfolie
• 0,5 tl zout
• 0,5 tl zwarte peper
• 1 tl Italiaanse kruiden
Doe de bulgur en zout in een pan en giet kokend water erbij. Dek de pan af en laat staan totdat het water verdwenen is.
Snijd de paprika, tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de olijven door de helft. Verdeel dit met de bulgur in een diepe kom. Doe de mais erbij.
Bak de sesamzaadjes voor een minuut in een afgedekte pan. Maal de amandelen fijn en verdeel dit samen met de sesamzaadjes over de salade.
Pers de citroen uit en giet de olijfolie erbij. Doe de zout, zwarte peper en Italiaanse kruiden erbij en mix. Giet dit over de salade en meng alles goed door elkaar.
Reactie plaatsen
Reacties