Ingrediënten
• Scheutje olijfolie
• 0,5 ui
• Scheutje sojasaus
• 0,5 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl knoflookpasta
• 1 tl paprikapoeder
• 1 citroen
• Koriander
• 150 ml kokend water
• 200 g garnalen
• 200 g bulgur
• 1 tl zout
• Kokend water
Snijd de ui in snippers en bak deze voor een minuut in een pan met olijfolie.
Giet de sojasaus met de zout, zwarte peper, knoflookpasta en paprikapoeder in de pan. Knijp de citroen uit en doe de koriander erbij.
Giet het kokend water erbij en roer alles samen. Dek de pan af en laat dit voor 3 minuten bakken. Roer de garnalen door de pan en doe er eventueel nog extra kruiden bij. Dek de pan af. Ik heb de pan voor 5 tot 10 minuten laten staan. Het is wel nodig om zo nu en dan te roeren.
Doe de bulgur en zout in een aparte pan. Giet het kokend water erbij totdat de bulgur volledig onder water is. Dek de pan af en laat staan totdat het water verdwenen is.
Reactie plaatsen
Reacties