✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
• 250 g kipfilet
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl knoflookpoeder
• 0,5 tl gemberpoeder
• 1 tl zwarte peper
• 1 tl zout
• 0,5 citroen
• Koriander
• Scheutje olijfolie
• 2 sneetjes brood
• Scheutje olijfolie
• 1 tl knoflookpoeder
• Sesamzaadjes
• 5 etl yoghurt
• 4 etl mayonaise
• 1 citroen
• 1 tl zout
• 1 tl zwarte peper
• 2 tl knoflookpoeder
• Scheutje olijfolie
• Baby romaine sla
Snij de kipfilet in blokjes en marineer met de kruiden. Dek de kipfilet af.
Scheur het brood in stukjes en leg deze in een diepe kom. Giet de olijfolie en knoflookpoeder erbij.
Gril de stukjes brood totdat ze knapperig zijn.
Wanneer het brood klaar is ga je ook de sesamzaadjes voor een minuut grillen. Dek de gril wel af want de sesamzaadjes springen omhoog.
Als laatst gril je de kipfilet gaar aan beide kanten.
Doe de yoghurt, mayonaise, zwarte peper, zout, knoflookpoeder, citroen en olijfolie in een blender. Mix tot een gladde massa.
Leg de baby romaine sla op een bord. Verdeel het brood over de sla en giet daarna de saus eroverheen. Verdeel de kip op de saus en strooi de sesamzaadjes over de kip.
Reactie plaatsen
Reacties