✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
- 250 g meel
- 5 g gist
- 1 tl kristalsuiker
- Mespuntje zout
- 50 ml zonnebloemolie
- 125 ml lauwwarm water
- 25 g lactosevrij roomboter
- 1 ei
- Scheutje lactosevrij melk
- Sesamzaadjes
Meng de meel met de gist, kristalsuiker en zout in een kom. Giet de zonnebloemolie in het midden. Giet het water beetje bij beetje erbij en kneed tot een deeg. Laat het een paar minuten staan en smeer de roomboter erop en kneed tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het tot een uur rijzen.
Verdeel het deeg in 4 ballen en dek ze weer voor 10 minuten af. Meng de melk en ei in een kom en smeer dit over het deeg. Strooi als laatst de sesamzaadjes erop.
Leg het deeg voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Reactie plaatsen
Reacties