✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
- 150 g lamsvlees
- Scheutje olijfolie
- Handvol fijn gesneden ui
- 2 tl zwarte peper
- 1 etl zout
- 2 tl kurkuma
- 2 tl gember
- 100 g kikkererwten
- 1.5 l kokend water
- Koriander (hoeveelheid naar wens)
- Peterselie (hoeveelheid naar wens)
- 2 kip bouillons
- 300 ml water
- 4 etl meel
- 75 g tomatenpuree
- Handvol geraspte ui
- 0,5 geraspte tomaat
- Handvol vermicelli
Laat de kikkererwten vooraf al weken in water. Na het weken hebben wij ze nog voor 15 minuten in een pan met water laten koken. Dit zorgt ervoor dat ze sneller gaar zijn wanneer je ze bij de soep doet.
Bak het vlees voor 10 minuten in een pan met olijfolie en ui. Doe de kruiden erbij en dek de pan weer af voor 10 minuten. Giet het kokend water en kikkererwten erbij en dek de pan voor 10 minuten af. Meng ondertussen de meel, tomatenpuree en water in een aparte pan.
Doe de koriander, peterselie en bouillon bij de soep en giet de meel mengsel erbij. Rasp nog wat ui en doe dit ook in de pan. Dek de pan voor 10 tot 15 minuten af. Roer zo nu en dan wel door de soep. Wanneer de soep bijna klaar is doe je de vermicelli erbij.
Tip: doe na het opscheppen nog wat citroen in de soep.
Reactie plaatsen
Reacties