✔️ Gluten en lactosevrij
Ingrediënten
• 2 eieren
• 100 g kristalsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 150 ml zonnebloemolie
• 150 ml havermelk
• 220 g havermeel
• 1 zakje bakpoeder
• 300 g blauwe bessen
• 20 g havermeel
Ingrediënten crumble
• 100 g gesmolten roomboter
• Havermout
• Bruine basterdsuiker
• Kristalsuiker
• Havermeel
Breek de eieren in een diepe kom en mix dit met de kristalsuiker en vanillesuiker. Giet de zonnebloemolie en havermelk erbij en mix weer samen.
Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix tot het een glad beslag is.
Meng de blauwe bessen samen met de bloem in een kom. Dit voorkomt dat de blauwe bessen omhoog gaan tijdens het bakken.
De crumble kan je op twee manieren toevoegen aan de taartjes.
1. Je verdeelt de crumble over de bodem van de bakvormen. Dit is de makkelijkste manier omdat de taartjes gelijk klaar zijn na het bakken.
2. Je bakt de taartjes totdat ze bijna gaar zijn en dan haal je ze uit de oven. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Dit voorkomt dat een deel van de taartjes in de vormen blijft. Je verdeelt de crumble over de taartjes en legt ze opnieuw voor 5 tot 10 minuten in de oven. Dit is wat ik heb gedaan.
Verdeel het beslag over de bodem van de vormpjes en leg daar op de blauwe bessen. Verdeel een laag beslag over de blauwe bessen.
Leg de taartjes voor 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Reactie plaatsen
Reacties