✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
• 150 g roomboter
• 100 g kristalsuiker
• 250 g havermeel
• 1 zakje bakpoeder
• 1 ei
• 600 g roomkaas
• 200 g crème fraiche
• 100 g kristalsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• Mespuntje zout
• 1 geraspte mandarijn schil
• 1 geperste mandarijn
• 3 eieren
• Gesmolten chocola
Kneed de roomboter, kristalsuiker, havermeel en ei tot deeg.
Verdeel het deeg in 2 stukken. Druk een stuk van het deeg plat en verdeel dit over de bodem van de bakvorm.
Verdeel het tweede stuk deeg over de zijkant van de bakvorm.
Mix de roomkaas en crème fraiche in een diepe kom. Voeg de kristalsuiker, vanillesuiker, geperste mandarijn en geraspte mandarijn schil erbij. Mix tot een geheel.
Breek de eieren één voor één in het beslag. Gebruik een spatel in plaats van een garde. Anders klop je het beslag op.
Giet het beslag in de bakvorm en zet deze voor een uur in een voorverwarmde oven op 115 graden.
Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.
Smelt de chocola. Giet de chocola in een garneerflesje en maak strepen op de cheesecake.

Reactie plaatsen
Reacties