Appelcake met Marokkaanse amlou

✔️ Gluten en lactosevrij

Ingrediënten
• 2 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• 100 g kristalsuiker
• 150 ml zonnebloemolie
• 150 ml amandelmelk

• 240 g havermeel
• 1 zakje bakpoeder
• 1 tl kaneel

• 1 gesneden appel
• Amlou (Marokkaanse pindakaas)
• Kristalsuiker
• Kaneel

Meng de eieren met de vanillesuiker en kristalsuiker in een diepe kom.
Giet de zonnebloemolie en amandelmelk erbij en meng voor een minuut.
Zeef de havermeel, bakpoeder en kaneel boven het mengsel en mix tot het een glad beslag is.

Schil en snijd de appel in reepjes.
Vet de bakvorm in en leg een stuk bakpapier op de bodem. Verdeel de stukjes appel over het bakpapier. Giet de amlou boven op de appel.
Meng de kristalsuiker en kaneel in een kleine kom en strooi dit over de appel en amlou.
Giet als laatst het beslag in de bakvorm.
Zet de bakvorm voor 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.