Red velvet roomcake

Ingrediënten

• 2 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• 100 g kristalsuiker
• 150ml zonnebloemolie
• 150 ml amandelmelk
• 1 tl rode kleurstof

• 240 g havermeel
• 1 zakje bakpoeder
• 70 g gemalen oreo’s

• 200 ml ongeklopte slagroom
• 1 zakje klopfix
• 1 zakje (bourbon) vanillesuiker
• 2 etl kristalsuiker
• 250 mascarpone

Maal de oreo’s in een blender.

Mix de eieren samen met de vanillesuiker en kristalsuiker.
Giet de amandelmelk en zonnebloemolie erbij en mix voor een minuut.
Voeg de rode kleurstof erbij en mix het samen.

Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix tot een gladde massa.
Giet de gemalen oreo’s erbij en meng het met behulp van een spatel door het beslag.

Vet de bakvorm in en leg een stuk bakpapier op de bodem.
Giet het beslag in de vorm en zet deze voor 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Wanneer de cake afkoelt kan je beginnen met de room maken.
Giet de slagroom in de kom en klop dit voor een minuut samen met de klopfix, vanillesuiker en kristalsuiker.
Voeg als laatst de mascarpone erbij en klop het voor een minuut samen.

Snijd de cake doormidden en verdeel de room over de cake. Verkruimel de bovenste gedeelte van de cake en strooi dit over de room.
Dek de cake af met folie en zet deze voor 1 tot 2 uren in de koelkast.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.