Rood fruit cheesecake

NO BAKE

Ingrediënten
• 250 g gemalen lotus koekjes
• 100 g gesmolten roomboter

• 200 g  roomkaas
• 100 g poedersuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 200 ml ongeklopte slagroom
• 1 zakje klopfix
• 1 etl. gemalen rood fruit mix (diepvries mix)

• Resterende gemalen rood fruit mix
• Geraspte witte chocola

Maal koekjes fijn en smelt de roomboter in een pan. Meng alles samen en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Gebruik de onderkant van een theebeker en een muffin vorm. Dit zorgt voor een rechte bodem.
Dek de bakvorm af en zet deze in de koelkast.

Voeg het rood fruit toe in een blender en giet er water bij. Mix tot een gladde massa.

Mix de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker tot een gladde massa. Voeg de ongeklopte slagroom en klopfix erbij en mix dit voor een minuut. Voeg een lepel gemalen rood fruit toe en mix tot het beslag stevig is.
Verdeel het beslag over de koekjes bodem en zet deze voor een uur afgedekt in de vriezer.

Giet het resterende rood fruit mengsel over de cheesecake en dek het weer af. Op dit moment had ik de bakvorm in de koelkast gezet. Zoals je kan zien is de topping daardoor niet heel stevig. Als je de bakvorm afdekt en een uur in de vriezer zet zal de topping wel stevig zijn en de cheesecake zal alsnog niet hard zijn.
Je kan er uiteraard ook voor kiezen om de cheesecake alsnog in de koelkast te zetten.

Verdeel de fruit mix over de cheesecake. Rasp de witte chocolade en genieten maar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.