✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• 2 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• 100 g kristalsuiker
• 150 ml amandelmelk
• 150 ml zonnebloemolie
• 200 g meel
• 1 zakje bakpoeder
• 50 g walnoten
• 50 g ongezouten pinda’s
• 100 g chocola
• 50 g walnoten
• 50 g ongezouten pinda’s
• Aardbeien
Maal de pinda’s in een blender en breek de walnoten in kleine stukjes.
Breek de eieren in een kom en voeg de vanillesuiker en suiker toe. Mix het samen. Giet de amandelmelk en zonnebloemolie bij het mengsel en mix dit ook samen. Voeg de meel en bakpoeder toe en mix tot een gladde massa.
Voeg de noten bij het beslag en meng dit met behulp van een spatel.
Vet de bakvorm in met boter en leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm.
Giet het beslag in de bakvorm en zet deze voor 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Prik met een vork of satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de vork/satéprikker droog eruit komt is de cake gaar.
Laat de cake afkoelen en smelt ondertussen de chocola.
Wanneer de cake is afgekoeld giet je de chocola in het midden van de cake. Decoreer met de overgebleven noten en aardbeien.

Reactie plaatsen
Reacties