Ingrediënten volledig heart mold
• 200 g witte chocola
• 200 g roze chocola
Ingrediënten red velvet cake
• 3 eieren
• 100 g kristalsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• Mespuntje zout
• 125 ml zonnebloemolie
• 1 tl rode kleurstof
• 175 ml karnemelk
• 1 etl cacaopoeder
• 175 g bloem
• 154 g gemalen oreo
• 100 g monchou
Giet water in een pannetje en zet daar bovenop de kom. Smelt de chocola in de kom.
Giet de helft van de witte en roze chocola in de vorm en ga met een vork door de chocola heen. Zo zorg je ervoor dat de kleuren mengen en je het effect op de foto krijgt. Verdeel als laatst de chocola over de hele vorm en zet deze in de vriezer.
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe. Mix samen.
Voeg de zonnebloemolie, rode kleurstof en karnemelk toe. Mix samen. Zeef de bloem en cacaopoeder en mix alles tot een gladde massa. Als laatst meng je met een spatel de gemalen oreo door het beslag heen.
Vet de bakvorm in en zet de cake voor 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Laat de cake afkoelen.
Verkruimel de cake en kneed de monchou door de cake.
Verdeel de cake in de heart mould vorm en zet dit voor 10 tot 15 minuten in de vriezer.
Verdeel de resterende chocola op dezelfde manier over de cake heen en zet dit opnieuw in de vriezer totdat de chocola hard is.
Tip voor het snijden: maak de mes heet zodat de chocola smelt in plaats van breekt.

Reactie plaatsen
Reacties