Chocolade pecan cake

Ingrediënten:
• 2 eieren
• 150 ml zonnebloemolie
• 150 ml amandelmelk
• 150 ml kokosmelk
• 100 g bruine suiker
• 1.5 etl cacaopoeder

• 200 g volkoren meel
• 1 zakje bakpoeder
• 100 g pecannoten

• 50 ml amandelmelk
• 50 ml kokosmelk
• 125 g chocolade reep 56% cacao koffie smaak
• 100 g pecannoten

Breek de eieren in een diepe kom en voeg de zonnebloemolie, amandelmelk, kokosmelk, basterdsuiker en cacaopoeder toe. Mix alles samen. Zeef de meel en bakpoeder boven de kom en mix dit tot een gladde massa.
Voeg de geplette pecannoten toe en meng dit samen met het beslag. Gebruik hiervoor een spatel.

Vet de bakvorm in. Zet de bakvorm voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Hou de cake wel in de gaten want elke oven werkt anders. Prik met een satéprikker in de cake. Wanneer de satéprikker droog is, is de cake gaar.

Laat de cake kort afkoelen. Prik met een vork meerdere gaatjes in de cake en giet de amandelmelk en kokosmelk over de cake heen. Laat dit intrekken.

Smelt de chocolade in een pan met water en daarop een kom. Verdeel de chocola met een lepel over de cake. Decoreer de cake verder met de geplette pecannoten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.