✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl geraspte sinaasappel
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 ml geperste sinaasappelsap
- 150 ml zonnebloemolie
- 150 ml amandelmelk
- Scheutje oranjebloesemwater
- 250 g meel
- 1 zakje bakpoeder
- 3 etl abrikozenjam
- Scheutje oranjebloesemwater
- Geraspte kokos
Breek de eieren in een grote kom. Rasp de sinaasappel en meng dit met de kristalsuiker. Doe de kristalsuiker en vanillesuiker bij de eieren en mix voor 30 seconden. Giet de geperste sinaasappelsap, zonnebloemolie, amandelmelk en oranjebloesemwater erbij. Mix voor 30 seconden. Zeef de bloem en de bakpoeder. De bloem doe je beetje bij beetje bij het beslag. De bakpoeder kan in één keer. Mix tot een gladde massa. Na 30 seconden ben ik overgegaan naar een spatel zodat het beslag luchtig blijft. Het maakt niet uit als je nog meer meel erbij doet want dat kan je ook met een spatel mengen.
Vet de bakvorm in met boter en leg een laagje bakpapier erin. Giet het beslag in de bakvorm. Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven op 190 graden en bak de cake gaar in 20 minuten. Hou het goed in de gaten want elke oven werkt anders.
Laat de cake goed afkoelen. Meng in een kom de abrikozenjam met oranjebloesemwater en verdeel dit over de cake. Strooi als laatst de geraspte kokos over de cake.
Reactie plaatsen
Reacties