✔️ Lactosevrij
Ingrediënten
- 200 g roomboter of Becel margarine
- 2 etl cacaopoeder
- 2 eieren
- 100 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 etl kristalsuiker
- 30 ml koffie
- 250 g meel
- 1 zakje bakpoeder
- 1 etl cacaopoeder
Garnering
- 50 g gesmolten pure chocola
- Geraspte kokos
Smelt de roomboter of margarine in een pan met de cacaopoeder. Laat dit afkoelen. Maak ondertussen de koffie klaar zodat dit ook genoeg tijd heeft om af te koelen.
Mix de eieren met de suiker in een kom. Giet de koffie erbij en mix voor een paar seconden. Giet de gesmolten roomboter erbij en mix weer voor een paar seconden. Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder boven de kom en mix dit met een spatel. Het beslag is glad en redelijk dik.
Gebruik een lepel naar wens en schep het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. Dit duurt 10 tot 15 minuten.
Smelt de pure chocola au ben marie en giet dit over de koekjes. Strooi als laatst de geraspte kokos op de koekjes en laat ze staan tot de chocola hard is geworden.
Reactie plaatsen
Reacties