✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 150 g roomboter
- 40 ml koffie
- 2 eieren
- 100 g bruine suiker
- 8 g vanillesuiker
- 2 etl kristalsuiker
- Mespuntje zout
- 250 g meel
- 16 g bakpoeder
- 60 g fijn gehakt Vemondo vegan chocola
- 60 g grof gehakt Vemondo vegan chocola
Smelt de roomboter in een pan. Laat de boter koken totdat het bruin is en laat het daarna afkoelen. Maak ondertussen de koffie klaar en laat dit ook afkoelen.
Giet de bruine boter met de koffie in een kom. Mix de eieren één voor één voor 30 seconden. Doe de bruine suiker, vanillesuiker, kristalsuiker en zout erbij en mix voor 30 seconden. Zeef de bloem beetje bij beetje en zeef de bakpoeder. Gebruik een spatel en roer totdat het beslag glad en dik is. Hak de chocola fijn en meng dit ook door het beslag. Verdeel het beslag in kleine ballen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de bakplaat af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Druk de grof gehakte chocola in de ballen. Bak de koekjes binnen 10 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Reactie plaatsen
Reacties