✔️Lactosevrij
Ingrediënten
• 2 eieren
• 100 g kristalsuiker
• Citroenrasp
• Citroensap
• 150 ml zonnebloemolie
• 150 ml amandelmelk
• Scheutje oranjebloesemwater
• 240 g meel
• 1 zakje bakpoeder
• Lactosevrij roomboter
• 50 ml amandelmelk
• 1 tl kristalsuiker
• 4 etl Alpro kwark
• 0,5 tl vanille siroop
• Hak taart & vlaai fruit aardbeien
• Hak taart & vlaai fruit bosvruchten
• Geraspte witte chocola
Klop de eieren met de kristalsuiker, citroenrasp en citroensap. Giet de amandelmelk, zonnebloemolie en oranjebloesemwater erbij. Mix voor een minuut.
Zeef de meel en bakpoeder en meng tot een gladde massa. Tip: gebruik de garde niet te lang en switch naar een spatel. Het is zelfs beter om helemaal geen garde te gebruiken maar een spatel. Dit zorgt ervoor dat de cake luchtig wordt.
Vet de bakvorm in met de roomboter en leg een stuk bakpapier op de bodem. Giet het beslag erin en zet deze voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Prik met een vork/ satéprikker in het midden. De cake is gaar als de vork/ satéprikker droog is.
Prik met een vork in de cake. Zorg ervoor dat je niet de bodem raakt.
Meng in een glas de amandelmelk en kristalsuiker. Giet dit gelijk over de hete cake.
Laat de cake nu volledig afkoelen.
Meng de kwark met de vanille siroop. Verdeel dit over de cake. Verdeel daarna de taart & vlaai fruit op de cake. Als laatst rasp je de witte chocola.
Dek de cake af en zet dit voor 2 uren of een nachtje in de koelkast.


Reactie plaatsen
Reacties